Ekonomija

SVETSKE KOMPANIJE TRAŽE PARTNERE U SRBIJI: Privredna komora najavila međunarodnu konferenciju krajem meseca

Autor Milena Antonijević

Privredna komora Srbija (PKS) najavila je konferenciju "InterConnect" za 26. i 27. April. Na konferenciji koja će biti održana u Beogradu, učešće će uzeti više od 150 predstavnika kompanija iz Srbije i regiona.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na taj način, one će moći da se povežu sa renomiranim kompanijama iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske i Švedske, koje posluju u metalskoj i metalo- prerađivačkoj, gumarskoj i industriji plastike i inovacija u zdravstvu.

Ovo je prilika za predstavnike srpskih i preduzeća iz regiona, da se povežu sa menadžerima svetskih kompanija koje traže partnere u lancu dobavljača. Među njima su "Thyssenkrupp Automotive", "Roche Diagnostics", DBW, EAO, "SAG Tubi", "Skylotec", "Plast-Met".

Jedan od glavnih govornika skupa biće Ferdinand Viland, direktor nemačke kompanije "Thyssenkupp Automotive".

On će govoriti o aktuelnostima u međunarodnom poslovanju, primeni i najboljoj praksi održivosti i cirkularnosti. Viland će takođe ponuditi saradnju potencijalnim lokalnim dobavljačima koji su spremni da partnerski sarađuju sa tom kompanijom, saopštila je Privredna komora Srbije.

Privredna komora Srbije
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Prošle godine sam prvi put posetio Srbiju i Zapadni Balkan i potvrdio ono o čemu sam već čuo, da postoji ogroman potencijal za nove profesionalne i pouzdane partnere koje tražimo", istakao je Viland.

Hendrik Hansen, globalni menadžer kategorije proizvoda za specijalne projekte "Roche Diagnostics" predstaviće iskustva održivosti u lancu snabdevanja i približiti aktuelne trendove na primeru poslovanja te švajcarske kompanije.

"Verujemo da možemo da uspostavimo kontakt sa mnogim interesantnim potencijalnim dobavljačima. Već sam video primere kompanija za koje verujem da mogu biti veoma interesantne za nas", rekao je Hansen i dodao da kompanija "Roche Diagnostics" planira da preseli svoju bazu dobavljača na obližnje destinacije.

"InterConnect" konferenciju organizuju PKS i kompanija "Convestenics", uz podršku projekta "Velika mala privreda" koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

(EURACTIV.rs)