Ekonomija

KOMESARIJAT RASPISAO KONKURS ZA OBNOVU I KUPOVINU KUĆA NA SELU ZA RASELJENA LICA: Obezbeđuje se preko 300 domova

Autor Milena Antonijević

Makismalni iznos sredstava koji se može dodeliti za nabavku paketa građevinskog materijala iznosi 800.000 dinara, a za kupovinu seoske kuće 1.950.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika.

Izvor: YouTube/Printscreen/ Info LIGA Ivanjica

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije raspisao je 11. jula 2023. godine četiri javna poziva za raspodelu sredstava jedinicama lokalne smouprave kroz dodelu paketa građevinskog materijala i opreme, kao i kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi za porodice izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu.

Makismalni iznos sredstava koji se može dodeliti za nabavku paketa građevinskog materijala iznosi 800.000 dinara, a za kupovinu seoske kuće 1.950.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika.

Rok za podnošenje prijava je 26. jul 2023. godine i ovom prilikom se pozivaju jedinice lokalne samouprave da uzmu učešće na istim, kako bi zajedničkim zalaganjem poboljšali uslove stanovanja porodicama kojima je to neophodno, jer nemaju rešeno svoje stambeno
pitanje.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije raspisao je javne pozive kao podršku jedinicama lokalne samouprave koje na svojoj teritoriji imaju neformalne kolektivne centre u kojima borave izbeglice i interno raseljena lica dok su u raseljeništvu.

Kako saopštava, Komesarijat za izbeglice i migracije već je opredelio približno 400 miliona dinara za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu podržavajući 55 jedinica lokalne samouprave koje i dalje ulažu napore da se ovim ljudima obezbedi krov nad glavom.

Dodeljenim sredstvima biće obezbeđeno najmanje 329 stambenih rešenja, navodi se u saopštenju Komesarijata.

(EURACTIV.rs)