Društvo

PROMENJENA RUTA PROTESTA "SRBIJA PROTIV NASILJA": Oglasili se organizatori

Autor Milena Antonijević

Putanja kretanja okupljenih na protestu "Srbija protiv nasilja", promenjena je na inicijativu velikog broja građana, objavili su organizatori.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema najavama organizatora, na zahtev velikog broja ljudi, ruta protesta "Srbija protiv nasilja" koji je najavljen za subotu, 17. jun u 18 časova - skraćena.

Okupljanje će biti ispred Skupštine u 18 sati, odakle će se, nakon obraćanja govornika, krenuti ulicom Kneza Miloša ka Mostarskoj petlji.

Prvobitno je bilo planirano da nakon skupa ispred Skupštine i završenih govora šetnja krene Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom do Slavije, krug oko fontane na Slaviji, pa u Bulevara oslobođenja do Autokomande, i onda autoputem do Mostarske petlje.

Organizatori su najavili "radikalizaciju" protesta ukoliko vlast ne ispuni sve zahteve građana. Rok za ispunjenje zahteva isteko je u četvrtak 15. juna u ponoć.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Zahtevi protesta su smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i članova saveta REM-a, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama i zabrana drugih medija koji promovišu nasilje, kriminal i nemoral. Traži se i smena rukovodstva RTS-a.

Među zahtevima je bilo i hitno ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje, a dva dana pred četvrti protest, doneta je odluka da se rijaliti "Zadruga" na Pinku ugasi.

(EURACTIV.rs)