Društvo

BESPLATNI KONCERT SOLIDARNOSTI „BOLJI SMO ZAJEDNO": Mladi Evropske unije uz mlade Srbije

Autor Aleksandra Vrbica

U svetlu nedavnih tragičnih događaja, koncert je nazvan „Bolji smo zajedno", a njime Delegacije EU želi da pokaže podršku i solidarnost mladih iz EU sa mladima iz Srbije. Orkestru će se na sceni pridružiti i 29 mladih muzičara iz Srbije.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U četvrtak, 18. maja sa početkom u 20.30 časova u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, održaće se besplatni koncert solidarnosti "Bolji smo zajedno - Mladi Evropske unije uz mlade Srbije".

Orkestar mladih Evropske unije gostuje u Beogradu prvi put nakon više od 40 godina u okviru prolećne turneje „Earth4All", čiji su domaćini Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Europa Nostra i Zadužbina Ilije M. Kolarca.

U svetlu nedavnih tragičnih događaja, ovaj koncert je nazvan „Bolji smo zajedno", a njime Delegacije EU želi da pokaže podršku i solidarnost mladih iz EU sa mladima iz Srbije. Orkestru će se na sceni pridružiti i 29 mladih muzičara iz Srbije.

Kao gest podrške Evropske unije građanima Srbije, koncert je besplatan i posvećen je mladima iz Srbije. Delegacija Evropske unije poklanja građanima ovaj koncert i tom prilikom podeliće 150 besplatnih karata za ovaj događaj. Posetioci mogu da se prijave za karte pozivom na broj +381 11 40 45 400 ili putem društvenih mreža EU Delegacije na Fejsbuku i Instagramu. Karte se mogu preuzeti na blagajni Kolarčeve zadužbine od srede, 17. maja od 10h časova.

Program - Koncert solidarnosti „Bolji smo zajedno"

Danijel Roland, dirigent i solo violina
Orkestar mladih Evropske unije

J.S. Bah (1685 - 1750) Ricercar a 6, Das Musikalische Opfer, BWV 1079

Sir Harison Birtvistle (1934 - 2022) Cortege

Teri Rajli (*1935) In C

[pauza]

Isidora Žebeljan (1967 - 2020) Dark Velvet (ar. V. Nenadić)

Antonio Vivaldi / Karmen Ficaroti AKQA / JVM / Hju Krostvejt [Neizvesna] četiri godišnja doba

I. Višestruki horizonti u Prolećnim vrtovima - Lušvavice

II. Leto u usponu, otporni Solun

III. Jesenji vodopadi u Temišvaru

IV. Oštra, suva zima - Skoplje

(EURACTIV.rs)