Politika

KO ĆE ZAMENITI MILA ĐUKANOVIĆA NA ČELU DPS-A: Danijel Živković izabran za novog predsednika partije nakon 25 godina

Autor Tamara Milošević Grbić

Glavni odbor Demokratske partije socijalista prihvatio je ostavku doskorašnjeg predsednika te stranke Mila Đukanovića i za vršioca dužnosti postavio Danijela Živkovića.

Izvor: Arhiva Skupština Crne Gore

Nakon 25 godina Milo Đukanović odlazi sa mesta predsednika Demokratske partije socijalista. Ostavku je podneo juče, a odluka koju je saopštio partijskim kolegama, danas je na sednici Glavnog odbora i formalizovana. Đukanovića će na mestu predsednika partije zameniti sadašnji šef poslaničkog kluba Danijel Živković. On će funckiju vršioca dužnosti DPS-a obavljati do neposrednih izbora ili partijskog kongresa.

Kako je piše na sajtu Skupštine Crne Gore, Živković je član Ustavnog odbora, član Odbora za antikorupciju, član Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Živković je završio Pravni fakultet, a profesionalnu karijeru započeo je u opštini Pljevlja, radio je i u Rudniku uglja u tom gradu. Politička karijera 36-godišnjeg Živkovića počela pre nekoliko godina, a od 2017. godine poslanik je u Skupštini Crne Gore i šef poslaničkog kluba.

(EURACTIV.rs)