Politika

DA SE STANE NA PUT TERORU ALJBINA KURTIJA: Srbi raseljeni sa Kosova i Metohije blokirali puteve kod mesta Rudare

Autor Milena Antonijević

Raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije počeli su sa tročasovnim blokadama danas od 12 sati, ali kako su ranije najavili, blokada će biti i svakog sledećeg ponedeljka, dok se ne stane na put teroru Aljbina Kurtija

Izvor: EURACTIV/ J.A.

Oni blokiraju saobraćaj kako su kazali "svim vozilima koje voze Albanci preko Merdara, prema Kuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici, odnosno širom Srbije do daljnjeg".

Blokirali su puteve kod mesta Rudare, na pola puta između administrativnog prelaza Merdare i Prokuplja. Iako je najavljeno da će blokada biti samo za albanska vozila, put je blokiran u oba smera, prenosi RTS.

Razlog je, kako su istakli, "teror i zulum" politike Aljbina Kurtija prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama", navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova i Metohije.

Oni od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ostalih članova Vlade Srbije traže da hitno upute dopis svim relevantnim međunarodnim organizacijama, kako bi se zaustavio teror i hapšenje nevinih Srba od strane režima Aljbina Kurtija.

(M.A./EURACTIV.rs)