Politika

HITAN SASTANAK NAKON KURTIJEVE ODLUKE: Koji su dalji koraci Srbije povodom ukidanja dinara na Kosovu i Metohiji?

Autor Milena Antonijević

Predsednik Vučić, sazvao je sinoć hitan sastanak sa pojedinim ministrima kako bi razmotrili dalje korake povodom ukidanja dinara na Kosovu i Metohiji. Sastanak je usledio nakon što je Kurti odbio predlog međunarodne zajednice

Izvor: Kurir/Nenad Kostić

Prema pisanju RTS-a Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je 30. januara uveče hitan sastanak sa pojedinim ministrima Vlade Srbije.

Sastanak je usledio nakon odluke premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti da odbije predlog SAD, EU i zemalja Kvinte i odlučnosti da zabrani upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku je bilo je reči o narednim koracima koje će Beograd tim povodom preduzeti.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je ranije juče u Prištini da će vlada privremenih institucija 31. januara izneti informacije o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji.

Lajčak se sastao da Kurtijem i Osmani, nakon čega je kazao da je u razgovorima bilo reči o odluci centralne banke o suspenziji dinara, ali nije želeo da iznese više detalja.

"Pomenuli smo pitanje odluke Centralne banke Kosova, ali, neću da budem portparol kosovske vlade. Biće informacija koje će biti saopštene sutra", rekao je juče Lajčak.

(M.A./EURACTIV.rs)