Politika

NA SRBIJU SE VRŠI PRITISAK BEZ PRESEDANA: Peskov reagovao na izjavu Baste da Srbija uvede sankcije Rusiji

Autor Tamara Milošević Grbić

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se u ovom trenutku na mnoge zemlje sveta vrši pritisak bez presedana, posebno na Srbiju.

epa10376492 Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a news conference of Russian President Vladimir Putin following a meeting of the State Council on implementing the youth policy in current conditions, at the Kremlin in Moscow, Russia 22 December 2022. EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Izvor: EPA-EFE/Valery Sharifulin

Dmitrij Peskov je istakao da „Moskva očekuje da se najproblematičnija pitanja rešavaju u okviru poverljivog dijaloga i partnerstva sa srpskim prijateljima“.

Savršeno razumemo kakav se neviđeni, oštar pritisak, suprotan međunarodnom pravu, vrši na mnoge zemlje, uključujući i Srbiju. Za Srbiju posebno. I veoma cenimo stav koji je Srbija do sada zauzela, razumemo da se uslovi menjaju, ali očekujemo da ćemo najproblematičnija pitanja rešiti u okviru poverljivog partnerskog dijaloga sa našim srpskim prijateljima“, rekao je Peskov za RIA Novosti.

List "Izvestija" piše da je Peskov prokomentarisao izjavu ministra privrede Srbije, koji je u ponedeljak zatražio da Vlada Srbije hitno uvode sankcije Rusiji.

Naša zemlja već plaća visoku cenu što nije uvela sankcije Rusiji i to postaje nepodnošljivo“, rekao je Rade Basta ministar privrede.

(EURACTIV.rs)