VIDEO

"UKRAJINA JE IZVRŠILA INVAZIJU NA RUSIJU, BRANIMO SE": Izjavu Lavrova na samitu G20 dočekali smeh i neverica

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Sergej Lavrov izjavio da je Ukrajina izvršila invaziju na Rusiju, publika u sali počela da se smeje. Ruski ministar spoljnih poslova se u trenutku zbunio, ali je potom nastavio.

Izvor: EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY HANDOUT

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, govorio je na G20 samitu u Indiji i izjavio da je Ukrajina izvršila invaziju na Rusiju, zbog čega je u sali odjeknuo smeh.

Lavrov se obratio nakon sastanka ministara spoljnih poslova G20 u Delhiju i nazvao rat koji besni već godinu dana invazijom koju je Ukrajina izvršila na Rusiju.

Ruski ministar spoljnih poslova najpre je dobio pozitivnu reakciju publike nakon što je optužio Zapad za dvostruke standarde. Kritike na račun Rusije nazvao je licemernim jer su zemlje Zapada izvršavale invazije na Irak i Avganistan.

"Rat, koji pokušavamo da zaustavimo, započet je protiv nas od strane ukrajinskog naroda. Naravno da je uticao na politiku Rusije, uključujući i energetiku. I direktan način da objasnimo promenu, šta se promenilo, bi bio da kažemo da se više nećemo oslanjati ni na koje partnere sa Zapada", rekao je Lavrov.

Pogledajte trenutak kada je Lavrov rekao da je Ukrajina izvršila invaziju na Rusiju, a salom odjeknuo smeh.

Lavrov u Delhiju
Izvor: YouTube/Guardian news

(EURACTIV.rs)