Politika

MILATOVIĆ ZAVRŠIO PRVU ZVANIČNU POSETU BRISELU: Hoćemo da Crna Gora bude prva sledeća članica EU

Autor Milena Antonijević

Predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, završio je svoju prvi zvaničnu posetu Briselu. Milatović se sastao s predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen i predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom.

Izvor: EPA-EFE/Boris Pejović

Prema saopštenju Milatovićevog kabineta, on je sagovornicima preneo „snažnu posvećenost Crne Gore da u što skorijem roku okonča reforme u oblasti vladavine prava kako bi u sledećih pet godina postala prva naredna punopravna članica Unije“.

Predsednik je dvoje sagovornika EU pozvao da posete Crnu Goru i nastave zajednički rad na evropskoj agendi.

„Preneo sam im da političke promene, koje se dešavaju u Crnoj Gori, znače dodatno konsolidaciju naše demokratije i postojanje snažne političke volje da zemlja napreduje dodatno brže na svom evropskom putu“, kazao je Milatović.

Crnogorski predsednik je dodao da je uod briselskih zvaničnika dobio poruke podrške.

„Ohrabruje i dodatna finansijska podrška kako bi Crna Gora izgradila svoju infrastrukturu. Naravno, negde smo se složili da akcenat treba dodatno da bude na vladavini prava, ali mislim da su upravo i ovi sastanci jedan dobar korak napred, da Crna Gora u narednih pet godina konačno postane punopravna članica EU“, istakao je on.

Milatović je uveren da će, zajedno s Vladom, Skupštinom i celokupnim crnogorskim društvom, uspeti da uvede zemlju u EU.

(EURACTIV.rs)