Politika

SASTALI SE AMBASADOR SAD I PREDSEDNICI OPŠTINA NA SEVERU KOSOVA: Dvojica nisu došla, razlog nepoznat

Autor Tamara Milošević Grbić

Novoizabrani predsednici opština na severu Kosova sastali su se jutros sa ambasadorom SAD na Kosovu Džefrijem Hovenijerom u Kancelariji EU u Prištini.

Izvor: Youtube/printscreen/U.S. Embassy Pristina Kosovo

Nakon sat vremena završen je sastanakameričkog ambasadora na Kosovu Džefrija Hovenijera sa novim predsednicima opština Zvečan, Ilirom Pecijem i Zubin Potok, Izmirom Zećirijem.

Na sastanak su pozvana četiri novoizabrana predsednika opština na severu Kosova, ali na isti se nisu pojavili ni predsendik opštine Leposavić, Lulzim Hetemi kao ni predsednik opštine Severne Mitrovice, Erden Atik, javlja Koha Ditore.

Američki amabasador Hovenijer nije nakon sastanka davao izjave. Viđen je kako automobilom odlazi iz Kancelarije EU u Prištini u pravcu Predsedništva.

Od jutros je uočeno pojačano prisustvo vojnika Kfora ispred zgrada opština Severna Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, gde su najavljeni protesti Srba.

Kosovska policija bacila je jutros suzavac na zaposlene u opštini Zvečan koji su u više navrata pokušali da uđu u tu zgradu.

Kako javlja Radio-televizija Srbije, zaposleni su u više navrata pokušali da probiju kordon specijalnih jedinica kosovske policije postavljen ispred ulaza u zgradu.

(EURACTIV.rs)