Ekonomija

SARADNJA NAPA I ITALIJANSKOG UNIVERZITETA LUIS GUIDO CARLI U RIMU: Najavljeno potpisivanje Memoranduma

Autor Tamara Milošević Grbić

Najavljeno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Nacionalne Akademije za javnu upravu Republike Srbije i italijanskog Univerziteta Luiss Guido Carli.

Izvor: Produkcija46


Nacionalna Akademija za javnu upravu (NAPA) nedavno je proslavila petogodišnjicu svog rada i upriličila dvodnevni multilateralni sastanak “International Cooperation in the Spotlight” koji je otvorila Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Zvaničnom delu programa, prethodio je radni sastanak na kome su učestvovali Irena Brajović, direktorka Udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji Konfindustrija Srbija, Marija Monika Anibaldis, savetnica za obrazovnu saradnju Univerziteta LUISS Gvido Karli u Rimu i predstavnica za Mediteran i Afriku u okviru Konfindustrije Italija, kao i rukovodeći tim Akademije na čelu sa vd direktora Dejanom Miletićem.

Tom prilikom, uz podršku Konfindustrije Srbije, dogovoreno je blagovremeno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Nacionalne Akademije za javnu upravu i italijanskog Univerziteta Luiss Guido Carli, kako bi se krenulo u implementaciju prethodno dogovorenih modaliteta saradnje koji će omogućiti realizaciju zajedničkih projekata i doprineti razmeni znanja iz različitih oblasti od značaja za javnu upravu.

"Veoma smo srećni što možemo da najavimo i zvaničan početak saradnje sa Nacionalnom Akademijom za javnu upravu Republike Srbije, a sastanak je jedna od prvih prilika za konkretizovanje naše saradnje. Značajno je što smo danas ovde i što imamo priliku da upoznamo predstavnike javne uprave drugih zemalja iz regiona i Evrope“, izjavila je tom prilikom gđa Anibaldis.

Univerzitet LUISS Guido Carli u Rimu osnovan je 1977. godine na inicijativu rukovodstva Konfindustrije. Ime je dobio po prvom predsedniku Univerziteta Gvidu Karliju, bivšem guverneru Banke Italije i predsedniku Konfindustrije. Rangiran je kao najbolji univerzitet u oblasti političkih nauka u Italiji i jedna od vodećih obrazovnih institucija u ovoj oblasti u svetu.

(EURACTIV.rs)