Ekonomija

DRUGI TALAS OTPUŠTANJA U POZNATOJ INVESTICIONOJ BANCI: Bez posla ostaje 3.000 ljudi

Autor Aleksandra Vrbica

Ovo su druga po redu velika otpuštanja za poslednjih šest meseci. Banka sa Volstrita se priprema na drastična otpuštanja ovog kvartala zbog teških tržišnih uslova.

Izvor: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Investiciona banka Morgan Stenli planira još jedan talas otpuštanja širom sveta koji bi obuhvatio oko 3.000 radnih mesta.

Ovo su druga po redu velika otpuštanja za poslednjih šest meseci. Banka sa Volstrita se priprema na drastična otpuštanja ovog kvartala zbog teških tržišnih uslova, rekao je izvor.

Investicione banke su pogođene padom broja sklopljenih poslova izazvanim borbom Federalnih rezervi sa inflacijom i bankarskom krizom.

Otpuštanja će se desiti u celoj kompaniji, osim u odeljenju za upravljanje bogatstvom, koje uključuje finansijske savetnike, rekao je izvor. U kompaniji je krajem prošle godine bilo zaposleno oko 82.500 ljudi.

Morgan Stenli je odbio da komentariše otpuštanja, a prošlog meseca, ova banka je otkrila pad prihoda od investicionog bankarstva od 24 odsto, koji je izazvan usporavanjem spajanja kompanija, inicijalnih javnih ponuda i finansiranjem dugova.

(EURACTIV.rs)