Društvo

ŠTA JE UZROK SUDARA VOZOVA IZMEĐU RATKOVA I ODŽAKA? U istrazi koja je u toku, spominje se ljudski faktor

Autor Milena Antonijević

U sudaru vozova koji se desio 17.novembra u mestu Ratkovo kod Odžaka u bolnicu u Smederevu primljeno je i pregledano 52 ljudi, petoro zadržano na lečenju. Početna istraga ukazuje da je uzrok "ljudski faktor"

Izvor: Rina

Prema saopštenju "Infrastruktura Železnica Srbije", tokom istražnog postupka zaposleni Infrastrukture železnice Srbije J.M. na poslovima otpravnika vozova u stanici Ratkovo usmeno je priznao propust u radu koji je izazvao nastanak ove nesreće.

U daljem istražnom postupku će ovo biti potvrđeno nakon prikupljanja materijalnih dokaza i utvrđivanja činjenica pod kojima je došlo do ličnog propusta u radu zaposlenog, navodi se u saopštenju. Istragu vodi vrši istražna komisija „Infrastrukture železnice Srbije".

Trenutno vozovi ne saobraćaju na delu pruge Ratkovo - Odžaci od sinoć od 18:42 sata i biće u prekidu dok se ne završi sanacija posledica nesreće.

Otkazuju se vozovi za prevoz putnika na relaciji Sombor-Novi Sad-Sombor (prevoznik Srbijavoz).

Prema saopštenju, u sudaru vozova koji se desio 17.novembra u mestu Ratkovo kod Odžaka u bolnicu u Smederevu primljeno je i pregledano 52 ljudi.

Na lečenju je zadržano petoro pacijenata od kojih jedan sa teškim telesnim povredama i koji se nalazi na intenzivnoj nezi.

(EURACTIV.rs)