Društvo

TRASA PROTESTA"SRBIJA PROTIV NASILJA" NIKAD DUŽA: U petak blokade autoputa u Beogradu i Novom Sadu

Autor Milena Antonijević

Deveti protest Srbija protiv nasilja u Beogradu biće održan 1. jula, a u petak će biti blokade autoputa.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kako su najavili lideri dela opozicije, u petak će autoput E75 biti blokiran na tri tačke u Beogradu i na jednoj tački u Novom Sadu.

To će izgledati tako što će učesnici blokada ići usporenom vožnjom od naplatne rampe Šimanovci i naplatne rampe u Bubanj potoku - u drugom smeru, i te dve grupe će se sresti kod Sava centra.

Protestne vožnje kreću u 16 časova ispred naplatnih rampi. Očekuje se da će susret ispred Sava centra biti oko 17 - 17.30 i tu će ostati do 20 časova.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Takođe je najavljeno da će u subotu biti i blokada dve pruge, kod Smederava i kod Niša.

Protesti "Srbija protiv nasilja" se ove nedelje održavaju u 29 gradova i to: Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Leskovcu, Zrenjaninu, Pirotu, Subotici, Vranju, Smederevu, Kraljevu, Kuršumliji, Prokuplju, Jagodini, Žagubici, Čačku, Vršcu, Rumi, Lučanima, Zaječaru, Vrbasu, Majdanpeku, Raški, Somboru, Valjevu, Užicu, Gornjem Milanovcu i Loznici.

Protest Srbija protiv nasilja u Beogradu u subotu će početi u 18 časova, a okupljanje je ispred Narodne skupštine Republike Srbije. Nakon kraćeg obraćanja učesnici protesta će se uputiti do TV Pink.

Trasa protesta će biti Skupština Srbije - Kneza Miloša - Mostar - Kneza Aleksandra Karađorđevića, do TV Pink.

Lideri opozicije pozvali su građane da dođu i da ispred Pinka kažu šta misle o programu koji se plasira na ovoj televiziji.

(EURACTIV.rs)