Društvo

ZAVRŠEN PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA" U DESET GRADOVA: Saobraćajnice bile blokirane

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Osmi protest "Srbija protiv nasilja" održan je u deset gradova.

Izvor: Mondo/ Uroš Arsić

Osmi protest "Srbija protiv nasilja" održan je u subotu i prvi put je obuhvatao blokade većih saobraćajnica u deset gradova Srbije.

Protest se kretao od Skupštine Srbije preko Ulice kneza Miloša do Vlade Srbije u Nemanjinoj, pa preko Slavije do Autokomande, koja je bila blokirana do 21h.

Mija Purić, studentkinja Medicinskog fakulteta počela je obraćanje rečima: ko je imao sreće da se ovog jutra probudi u Beogradu, može se smatrati da je mnogo postigao u životu. Ona je rekla da na bini stoji kao građanin, a pre svega kao student ove zemlje.

"Ne kompromitujemo se tako lako, otvaraju se društvena pitanja koja su čekala na hrabrost. Samo zajedništvom možemo doći do rezultata. Tragedije su nas probudile, 19 nevinih žrtava ne sme da bude zaboravljeno. Studenti su u ovoj borbi s vama i šetaćemo koliko god bude bilo potrebno", istakla je Purić, studentkinja medicine. Pored nje, obratili su se i student Blagoje Rozgić i sportski novinar Smiljan Banjac.

Pored Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca, ove nedelje će biti održan protest još u šest gradova - Zrenjanin, Šabac, Leskovac, Subotica, Pirot i Kraljevo.

U Beogradu je bio blokiran auto-put, a protest je okončan u 21 čas. Pogledajte fotografije. 

(EURACTIV.rs)