Društvo

PUCNJAVA U OSNOVNOJ ŠKOLI U BEOGRADU: Učenik ubio devetoro, ranio sedam osoba

Autor Tamara Milošević Grbić

U beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" učenik ispalio više hitaca na đake i zaposlene i tom prilikom ubio devetoro i ranio sedam osoba.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković

U pucnjavi koja se jutros dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeno je osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Učenik ove škole koji se sumnjiči da je izvršio ovaj zločin pronađen je i uhapšen u školskom dvorištu. Sve policijske snage su i dalje na terenu i intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije, saopštio je MUP.

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu prijavljeno je da je jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru došlo do pucnjave.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbeđenja ove škole.

Zbrinjavanje povređenih je u toku, kao i rad policije na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem. Očekuje se konferencija za medije ministara obrazovanja Branka Ružića i ministarke zdravlja Danice Grujičić. Pored regionalnih medija gotovo svi svetski mediji neprekidno izveštavaju o ovoj nezapamćenoj tragediji.

(EURACTIV.rs)