Diplomatija

OBUČENA ZA USPEH: Modnom revijom završeno prvo izdanje IFIB-a

Izvor Promo

Rezidencija italijanskog ambasadora u Beogradu, bila je juče uveče domaćin modne revije srpske nevladine organizacije „Obučena za uspeh“, koja se od 1997. godine bavi podrškom osnaživanju žena i socijalnoj inkluzivnosti.

Izvor: Promo/Goran Zlatković

Obučena za uspeh je predstavila odeću sa kojom je učestvovala na Nedelji mode u Torinu 2021. i 2022. Zahvaljujući saradnji cele „Sistema Italija“u Srbiji (Italijanski institut za kulturu u Beogradu, ICE Office, Confindustrija Srbija i Italijansko-srpske privredne komore), prostorije italijanske ambasade ulepšala je izložba kreirana za Dan italijanskog dizajna 2023. i sastavljena od kultnih delova italijanskog dizajna, od nameštaja do rasvete, koja će ostati otvorena za javnost do 28 jun.

 Ovom manifestacijom, tokom koje je organizovana dobrotvorna kolekcija odeće za žene u nepovoljnim uslovima, zatvara se prvo izdanje IFIB – Italijanska moda u Beogradu, izložba posvećena italijanskoj modnoj industriji.

„IFIB je dobio izvanredan odgovor srpske javnosti. Poslednjih nedelja spojili smo modu sa pozorištem, bioskopom, umetnošću, krojenjem i dizajnom, u ime Made in Itali i italijanske kreativnosti“, izjavio je Nj.E. Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori.