Tehnologija

NETFLIX U PROBLEMU, CENE AKCIJA PALE: Gubitak od dve milijarde dolara zbog greške u živom prenosu

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Akcije kompanije Netflix se obrušile nakon problema u živom prenosu specijala "Love is blind", sa vrednosti zbrisane dve milijarde dolara.

Izvor: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Striming gigant Netflix bio je primoran da se izvini gledaocima zbog tehničke greške u živom prenosu specijala rijalitija "Love is blind". Serijal koji prati ljude koji se zaljubljuju "na neviđeno", a potom venčavaju, trebalo je da kulminira susretom glavnih zvezda u živom prenosu u ponedeljak. Međutim, "live" prenos se suočio sa ogromnim problemima.

Oko 75 minuta nakon što je trebalo da započne, neki od gledalaca u Americi mogli su da počnu da prate, ali je većina dobila ekran sa porukom o problemu sa živim prenosom.

Netflix se oglasio sat i po nakon planiranog početka i obavestio fanove da susret neće biti emitovan uživo, već da se upravo snima i da će potom biti pušten kao "obična" epizoda.

Izvor: YouTube/Netflix

Cene akcija su se stropoštale i u jednom trenutku, sa ukupne vrednosti kompanije zbrisane su dve milijarde dolara, i sa 150,81 mililjarde spala je na 148,18 milijardi.

Netflix je, inače, najavio da će imati sve više sadržaja koji se emituje uživo. Prvi takav pokušaj, specijal komičara Krisa Roka, emitovan je u martu bez tehničkih problema. Striming gigant je najavio i živi prenos nagrada Udruženja glumaca od 2024. godine, a u utorak bi trebalo da objavi kvartalni izveštaj o poslovanju. Uz tehnički problem koji je sa vrednosti kompanije zbrisao dve milijarde dolara, svi se pitaju kako će taj izveštaj izgledati.

(EURACTIV.rs)