Tehnologija

META PLANIRA DA UVEDE PRETPLATU ZA KORISNIKE KOJI NE ŽELE REKLAME: Da li ćemo plaćati Fejsbuk i Instagram?

Korisnici mobilnih telefona bi plaćali oko 13 evra mesečno za korišćenje pomenutih platformi zato što bi Meta u cenu uračunala i provizije koje naplaćuju Eplove i Guglove prodavnice aplikacija

Izvor: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kompanija Metarazmatra plan po kome bi korisnici njenih platformi Fejsbuk i Instragram u Evropskoj uniji morali da plaćaju do 13 evra mesečno za verziju bez reklama ili da pristanu na personalizovane oglase ako žele da i dalje koriste besplatnu verziju.

Prema ovom planu, Meta bi naplaćivala oko 10 evra mesečno za Fejsbuk ili Instragram naloge na ličnim računarima (PC).

Još je u planu da se uvede još oko šest evra za svaki dodatni povezani nalog, preneo je Volstrit džornal (WSJ) pozivajući se na upućene izvore.

Izvor: EPA-EFE/GLENN HUNT

Kako prenosi Rojters, korisnici mobilnih telefona bi plaćali oko 13 evra mesečno za korišćenje pomenutih platformi zato što bi Meta u cenu uračunala i provizije koje naplaćuju Eplove i Guglove prodavnice aplikacija.

Neke opcije se već naplaćuju

Meta je uvela opciju “Verified” koja zapravo predstavlja mesečnu pretplatu na Metine aplikacije, uz koju korisnik dobija dodatne funkcije/mogućnosti na svojim Fejsbuk i Instagram nalozima.
Najistaknutija karakteristika Meta Verified je plava značka za verifikaciju koju ćete dobiti na svojim profilima nakon što se pretplatite, objašnjeno je u saopštenju za javnost Meta Newsroom.

Dodatne karakteristike uključuju:

- Praćenje računa
- “Uživo” korisnička podrška
- Povećana vidljivost i doseg kroz pretragu, komentare i preporuke
- Ostale neodređene karakteristike tek treba da budu objavljene

(EURACTIV.rs)