Politika

DONALD TRAMP SE DANAS PREDAJE TUŽIOCU: Optužnica od 30 tačaka će biti otpečaćena, u sudnici zabranjene kamere

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Donald Tramp se predaje tužiocu i prvi put će javnost saznati za šta je tačno optužen. U sudnici zabranjene kamere tokom čitanja optužnice od 30 tačaka.

Izvor: YouTube/CBN News

Bivši američki predsednik, i aktuelni predsednički kandidat Donald Tramp, stigao je u Njujork gde će biti izveden pred sudiju. Protiv Trampa je podignuta optužnica čiji detalji još uvek nisu poznati javnosti, a biće pročitana u utorak pred sudom na Menhetnu.

Iako su brojni mediji tražili od kancelarije tužioca da omogući snimanje unutar sudnice, taj zahtev je odbijen i očekuje se da će Tramp samo biti fotografisan nekoliko puta, nakon čega će fotografi morati da napuste sudnicu. Neće biti živog prenosa čitanja optužnice, koje počinje u 20.15 časova po evropskom vremenu.

Tramp bi trebalo da bude optužen po više od 30 tačaka, vezanih za prevaru i isplatu "novca za ćutanje" glumici iz filmova za odrasle, Stormi Danijels, 2016. godine.

Izvor: YouTube/Jimmy Kimmel live

Advokatski tim predsedničkog kandidata saopštio je da će se Tramp sam predati, i da će se suprotstaviti svakom od pitanja koja obuhvata optužnica.

Ovo je prvi put u istoriji da je bivši predsednik, ili aktuelni kandidat, optužen za krivično delo.

Advokatski tim je dodao i da se Tramp neće javno obratiti nakon čitanja optužnice, makar ne u Njujorku po izlasku iz sudnice. Ali će se potom vratiti na Floridu i očekuje se da će se uživo obratiti uveče, u "udarnom" televizijskom terminu. Tramp poriče da je kriv i sudski proces naziva napadom demokrata.

(EURACTIV.rs)