Politika

KAKVE ODLUKE JE DONELO PREDSEDNIŠTVO SNS-A? Još se ne zna ko će biti mandatar

Autor Milena Antonijević

Na sednici predsedništva Srpske napredne stranke dogovoreno je ko će biti kandidati za gradonačelnika i predsednika sakupštine. Ime mandatara, međutim, nije saopšteno

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na sednici predsedništva SNS-a razgovaralo se o kadrovskim rešenjima, ali i o drugim temama kao što su geopolitičke aktivnosti ili dalje aktivnosti, te osnivanje najavljivanog novog pokreta.

Aleksandar Vučić je istakao je da je važno da Vlada bude formirana što pre, i da je dogovoreno ko će biti kandidati za gradonačelnika i za predsednika skupštine.

"Izabrali smo kandidata za Skupštinu Srbije, i gradonačelnika beograda, a sa mandatarom ćemo sačekati deset dana“, kazao je on i obelodanio ko su kandidati za ove dve funkcije.

Za kandidata za predsednika skupštine izabrana je Ana Brnabić, dok je kandidat za gradonačelnika - Aleksandar Šapić.

„Meni za manje od tri godine ističe mandat, moramo da se naviknemo da smo smenjivi, moramo da promenimo energiju, biće 40-50 posto novih članova vlade. Ako se dobro pokaže u Skupštini, Ana može da bude i predsednik, nikad se ne zna“, naveo je Vučić.

Kako je kazao, Brnabić je zaslužila da ovu funkciju obavlja, a veruje da će ona to činiti u najboljem interesu.

Ime mandatara još nije poznato, a prema Vučićevim rečima, na to će se sačekati još desetak dana.

"Mandatar mora da bude prvi u timu, imamo još neke dileme i stvari koje nisu personalne nego sistemske, da rešimo u danima pred nama, da sa novom snagom i energijom krenemo napred. Opoziciji neće biti lako da se izbori sa njom“, istakao je Vučić.

O ciljevima stranke, Vučić je rekao daželja da se radi najviše za svako selo i naselje.

Zamolio je sve funkcione SNS-a "čiji je odnos prema ljudima na lošem nivou", kako je kazao, da to moraju da promene.

Na sednici se razgovaralo i o formiranju novog pokreta, a prema Vučićevim rečima, predsedništvo stranke je dalo saglasnost za to.

On je istakao da to nije stvar koja se formira za izbore.

"Mi ne pravimo pokret ad hok da bi neko dobio jedno poslaničko mesto više ili manje ili mesto u vladi više ili manje. Pokret se pravi da bi se zemlji pomoglo u najtežim uslovima. Želim da vam kažem da ja verujem da su i pred Srbijom i pred svetom najteža vremena dosad", kazao je Vučić.

(M.A./EURACTIV.rs)