Politika

VUČEVIĆ O SITUACIJI NA KOSOVU I METOHIJI: "Kurti nastavlja da stvara nepodnošljive uslove za život Srba"

Autor Milena Antonijević

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević kaže da Aljbin Kurti stvara nemoguće uslove za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji i da nastavlja da radi na toj agendi

Izvor: NSTAGRAM/screenshot/MILOSVUCEVIC_ODBRANA

Vučević je, gostujući na televiziji Prva, ocenio da je situacija na Kosovu i Metohiji vrlo teška i istakao da je zabluda da je Aljbin Kurti suspendovao odluku o zabrani dinara.

"Kurti je čak rekao nešto što zvuči kao ruganje - nisam zabranio dinar, samo ne smete ništa da kupujete, ne smete ga koristiti. Vrlo je kreativan u tom teroru koji sprovodi nad Srbima. On stvara nemoguće uslove za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji", istakao je Vučević, prenosi RTS.

On je kazao da je Kurtijeva agenda da Srbi ne mogu da opstanu na Kosovu i Metohiji i dodao da "nas mnogo muka čeka oko KiM, pre svega za naš narod koji živi u južnoj srpskoj pokrajini.

Po pitanju uvođenja obaveznog vojnog roka, ministar je rekao da to nije povezano sa Kosovom i Metohijom, već sa odbranom i zaštitom države.

"Nije se neko odlučio da ide u rat, pa mu sada treba dodatna vojska. Mi moramo da razumemo šta je ono što nas čeka u budućem vremenu i činjenicu da mi svake godine gubimo 60 hiljada ljudi koji su bili u rezervnom sastavu Vojske Srbije zato što ispunjavaju godine života kada izlaze iz evidencije, dešavaju se smrtni slučajevi, sve ono što život donosi, a dobijamo 1.500 novih vojnika koji se javljaju na dobrovoljnom služenju vojnog roka", pojasnio je ministar odbrane.

(M.A./EURACTIV.rs)