Politika

PANEVROPSKA KOMPANIJA OTVARA INDUSTRIJSKI PARK U BEOGRADU: Nove prilike za investitore i dalji razvoj održive ekonomije

Autor Milena Antonijević

Kompanija VGP otpočela je radove na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima. Kamen temeljac položili su Jan Van Git, izvršni direktor VGP i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u koji su ubacili tzv. vremensku kapsulu.

Izvor: RTS/screenshot

Vučić je na otvaranju radova rekao da će izgradnja ovog parka unaprediti sveukupne logističke i industrijske kapacitete Srbije i povećati konkurentnost naše zemlje u regionu, te dodatno privući investitore.

Ova belgijska kompanija, kako kaže srpski predsednik, veruje u evropsku budućnost Srbije.

Predstavnici kompanije VGP rekli su da je srpska administracija radila brže od mnogih drugih evropskih administracija.

Ova kompanija ne uzima subvencije, ali je Vučić najavio pomoć ukoliko se ona odluči na izgradnju još jednog industrijskog parka na jugu Srbije.

Otvaranje industrijskog VGP parka od velikog je značaja za razvoj zelenih tehnologija jer će doprineti održivoj i otpornoj ekonomiji.

VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje. Ona pruža usluge klijentima koji traže lokacije u blizini velikih evropskih gradova, sa direktnim pristupom glavnim putevima i mogućim radom 24 sata dnevno. Posluje u 17 evropskih zemalja.


(EURACTIV.rs)