Politika

NASTAVAK SUĐENJA ZA UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Legija ponovio iskaz, braća Simović odbila da odgovaraju na pitanja

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

U nastavku suđenja za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, iskaz dao Milorad Ulemek Legija dok su braća Simović odbila da odgovaraju.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U nastavljenom postupku za ubistvo Slavka Ćuruvije u Specijalnom sudu u Beogradu iskaz je izneo svedok Milorad Ulemek Legija, koji je potvrdio da ostaje pri svemu što je tužiocu rekao 2014. godine. Osumnjičeni su bivši šefovi Resora državne bezbednosti Rade Marković i Milan Radonjić, kao i operativci tajne službe Ratko Romić i Miroslav Kurak, koji je u bekstvu.

Na pitanja advokata odbrane da li je ikada rekao tužiocu da je na Ćuruviju pucao optuženi u bekstvu Kurak - Ulemek je odgovorio da nije. Advokat je tražio da ponovi, pa je on povišenim glasom dao isti odgovor. Istakao je i da se ne seća da je ikada drugoj dvojici svedoka u ovom predmetu, braći Simović ikada rekao ko je ubio vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina", javlja RTS.

Milorad Ulemek je na suđenje dovezen iz Zabele, gde izdržava kaznu od 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, dok svedoci, braća Miloš i Aleksandar Simović nisu hteli da odgovaraju na pitanja. Miloš Simović rekao je da se ne seća događaja o kojima bi trebalo da govori, dok je Aleksandar Simović kazao da odbija da učestvuje zbog ličnog stava.

Ročište je odloženo za 28. mart u 10 časova.

Finalna faza suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije počela je u ponedeljak, kada je Apelacioni sud otvorio pretres. Sudi se četvorici bivših pripadnika Državne bezbednosti, koji su, do sada, dva puta prvostepeno osuđeni na ukupno 100 godina zatvora za učešće u ubistvu Ćuruvije.

(EURACTIV.rs)