Politika

VUČIĆ I LAJČAK RAZGOVARAJU 13. I 14. MARTA: Primena plana za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine

Autor Milena Antonijević

Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik EU i predsednik Srbije i Aleksandar Vučić, razgovaraće 13. i 14. marta o planu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i planu za primenu iste, najavio je Peter Stano, portparol EU.

epa08748744 EU Special Representative for the Pristina-Belgrade Dialogue Miroslav Lajcak (L) and Serbian President Aleksandar Vucic (R) shake hands during the press conference after their meeting in Belgrade, Serbia, 15 October 2020. EPA-EFE/NEMANJA JOVANOVIC
Izvor: EPA/NEMANJA JOVANOVIC/

Predstojeći razgovori u Beogradu deo su priprema za sastanak na najvišem političkom nivou, koji će biti održan 18. marta u Ohridu.

Pre toga, Lajčak će 9. i 10. marta boraviti u Prištini, gde će razgovarati sa Aljbinom Kurtijem, predsednikom prištinske vlade.

"Lajčak će u Beogradu i Prištini razgovarati o modalitetima primene Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa, koji su dve strane prihvatile na prethodnom sastanku i složile se da dalji razgovori o tome nisu potrebni", rekao je Stano i naglasio da će 18. marta u Ohridu naglasak biti na primeni.

On je dodao da je krajnji cilj dijaloga potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, do kojeg bi došlo na kraju dijaloga i naglasio da proces još nije u toj fazi.

(EURACTIV.rs)