Politika

BOŠKO OBRADOVIĆ NAJAVIO OSTAVKU: Odlazi sa mesta lidera Dveri

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović najavio je da sutra podnosi ostavku na mesto lidera stranke Dveri.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Kako piše Kurir, nezvanično se saznaje da je odluku o ostavci Boško Obradović doneo nakon debakla na izborima, na kojim je osvojio 2,78 odsto.

Dveri su na izborima učestvovale u koaliciji sa strankom Zavetnici i nisu prešli cenzus na parlamentarnim izborima i izborima za Skupštinu grada Beograda.

Boško Obradović, još uvek zvanični predsednik Dveri i jedan od lidera koalicije "Nacionalno okupljanje" u kojoj su i Zavetnici za Kurir je nakon izbora govorio o izbornim rezultatima. Kako je rekao, oni kao koalicija nisu zadovoljni.

"Naša koalicija Dveri - Zavetnici je nezadovoljna izbornim rezultatom jer smo očekivali bolji uspeh. Jesmo peti po izbornom rejtingu, ali to nije zadovoljavajuće. Naši rezultati govore da smo prešli cenzus na republičkom nivou, a da smo još uvek neizvesni na nivou grada Beograda. Spremamo brojne prigovore na razne izborne neregularnosti i nakon toga će sve zavisiti od ponovljenog glasanja- rekao je Obradović neposredno nakon izbora. Kasnije se, međutim, ispostavilo da ova stranka ipak nije prešla cenzus od tri odsto.

"Što se tiče lokalnih izbora, želeo bih da istaknem nekoliko ozbiljnih rezultata Dveri - 23% u Koceljevi, 14% u Dimitrovgradu, 12% u Loznici, 6% u Velikoj Plani, a postali smo parlamentarni i imaćemo svoje odbornike i u Prijepolju, Kruševcu, Leskovcu, Lajkovcu, Kraljevu, Trsteniku, Smederevu i Bogatiću. Nakon konačnih rezultata izbora sledi analiza, ali je već sada jasno da ćemo mnogo toga morati da menjamo. Verujem i dalje da imamo najbolji politički program, da smo imali jednu dobru i poštenu kampanju, ali očito negde grešimo u prezentaciji. Treba reći i da je medijska cenzura i negativna kampanja uperena protiv nas bila ogromna. Ali, idemo dalje, borba se nastavlja", rekao je Obradović.

(JA/EURACTIV.rs)