Politika

IVICA DAČIĆ NEZADOVOLJAN IZBORIMA NAJAVIO OSTAVKU: "Treba naći novog lidera"

Autor Milena Antonijević

Lider socijalističke partije Srbije Ivica Dačić obratio se javnosti nakon nezvaničnih rezultata izbora i najavio ostavku na funkciju predsednika stranke.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Dačić je čestitao predsedniku Aleksandru Vučiću i predsedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću, kako je rekao, na ubedljivoj pobedi na svim nivoima na izborima.

"Izbori su protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi. Mi nismo zadovoljni rezultatom, uključujući i mene kao lidera koalicije. Ono što sam rekao na početku, kakvi god da budu rezultati, nastavićemo saradnju sa SNS ako to bude njihova odluka. Na svim nivoima - gradski, lokalni, pokrajinski i parlamentarni. Na parlamentarnom nivou će SNS imati većinu, što se tiče gradskih, što se nas tiče, mi smo rekli da smo spremni za nastavak saradnje sa SNS i ne razmatramo drugu opciju. Sigurno je da će koalicija sa SNS da bude nastavljena i na gradskom nivou ako to budu želeli, razgovaraćemo o nastavku saradnje na pokrajinskom i parlamentarnom nivou", kazao je on i dodao: 

"Preuzeo sam partiju sa 5 posto, imali smo različite rezultate za 17 godina. 2008 smo imali oko 7 odsto, ovaj rezultat je, što se nas tiče, nezadovoljavajući i pričaćemo šta je najbolje za stranku. Treba naći novog lidera, moje je lično mišljenje. O svemu tome kada se izborni proces završi, želim svima da se zahvalim. Simpatizerima, glasačima. Uvek sam smatrao da su državni interesi ispred partijskih. Ponosan sam na sve dobro urađeno u koaliciji sa SNS, analiza koja treba da se napravi treba da posluži za dalje pravce za aktivnosti SPS. Razgovaraćemo i o novim kadrovskim rešenjima", zaključio je Dačić.

(M.A./EURACTIV.rs)