Politika

NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZBORA U SRBIJI NESTOROVIĆ: "Biće jako teško formirati gradsku vlast"

Autor Milena Antonijević

Nosilac liste "Mi - glas iz naroda" doktor Branimir Nestorović rekao je na konferenciji za medije da je taj pokret postao relevantna politička snaga, te da neće praviti koalicione sporazume u Beogradu.

Izvor: Kurir/Nenad Kostić

Nestorović je pre svega obećao da "neće izneveriti ljude koji su glasali za njih".

"Računamo da ćemo rasti i da ćemo za izvestan period postati dominantna politička snaga u Srbiji", kazao je on i dodao da po pitanju izbora u Beogradu taj pokret ne razmišlja o koaliciji i da će podržati svaki konstruktivan predlog u Skupštini grada.

Prema njegovim rečima, biće jako teško formirati gradsku vlast, a smatra da će novih izbora verovatno biti brzo.

Aleksandar Jerković, kandidat ove liste za gradonačelnika Beograda Aleksandar je naglasio da su celu izbornu kampanju u Beogradu izneli putem društvenih mreža, te da nisu dobili odgovarajući prostor u kampanji za Beograd. Zahvalio se svima koji su preko društvenih mreža širili objave i pomogli da se čuje za njihovu listu.

Branimir Nestorović je srpski političar, pedijatar, pnemumolog i alergolog, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu u penziji, koji je postao popularan za vreme pandemije korona virusa, kada je delio kontroverzne stavove, poput one da je korona-virus "najsmešniji virus koji postoji samo na Fejsbuku", pa do mnogih drugih netačnih tvrdnji o virusu, vakcinama, raku...

(M.A./EURACTIV.rs)