Politika

VUČIĆ NA PARISKOM MIROVNOM FORUMU: Na marginama događaja sastao se sa belgijskim premijerom

Autor Milena Antonijević

Predsednik Aleksandar Vučić boravi u Parizu gde učestvuje na Pariskom mirovnom forumu. Na marginama foruma, sastao se sa belgijskim premijerom Aleksandrom De Kroom.

Izvor: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je sa de Kroom razgovaro o daljim evrointegracijama Srbije, kao i o odnosima dveju zemalja, prenosi RTS.

"Dobar razgovor sa Aleksandrom de Kroom o jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Belgije, kao i o ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, imajući u vidu da ta zemlja preuzima predsedavanje Savetom EU od 1. januara 2024. godine", objavio je Vučić na društvenoj mreži Instagram.

Vučić stigao je u palatu Bronjar, gde se održava šesti Pariski mirovni forum, gde ga je dočekao predsednik Pariskog mirovnog foruma Anhel Gurija.

Forum, koji okuplja svetske lidere i predstavnike međunarodnih organizacija, otvara predsednik Francuske Emanuel Makron.

Ovajn događaj okuplja predstavnike međunarodnih organizacija i lidere država, a ovogodišnje, šesto izdanje foruma, pod nazivom "Traženje zajedničkog osnova u svetu suparništva", posvećeno je najvećim izazovima današnjice i traženju efikasnih odgovora na najhitnije svetske izazove.

U fokusu dvodnevnog skupa u Parizu je upravljanje posledicama višestrukih kriza na stanovništvo, saradnja kroz sukobe, preispitivanje globalizacije u polarizovanom svetu, kataliziranje klimatskih i ekoloških rešenja, obezbeđivanje bezbednijeg i etičnog digitalnog sveta i negovanje inkluzivnijih i pravednijih društava.

(EURACTIV.rs)