Politika

KOALICIJA "SRBIJA PROTIV NASILJA" PREDALA LISTU: Nosioci za parlamentarne izbore Miroslav Aleksić i Marinika Tepić

Autor Milena Antonijević

Koalicija "Srbija protiv nasilja" se zahvalila građanima na potpisima podrške i pozvala ih da utiču na svoje prijatelje, porodice i komšije da 17. decembra izađu na izbore.

Izvor: Youtube/Al Jazeera Balkans/Screenshot

Miroslav Aleksić izjavio je da su izbori momenat kada svaki građanin Srbije mora da pokaže odgovornost. Naglasio je da su svi na istom zadatku - "da se napravi ozbiljna država po meri građana".

"U narednom periodu pokazaćemo da imamo plan i da smo spremni da se međusobno podržavamo, pokazujući veliku odgovornost za stanje u kome se danas nalaze država i društvo. I nama je neophodna odgovornost jer od nas zavisi kakva će Srbija biti posle 17. decembra", kazao je Aleksić.

Koaliciju "Srbija protiv nasilja" čine Stranka slobode i pravde (SSP), stranka Zajedno, Demokratska stranka (DS), Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Srbija centar (SRCE), Pokret slobodnih građana (PSG), Rumunska partija, Ekološki ustanak, Pokret za preokret, sindikat Sloga i pokret Novo lice Srbije.

Prvo mesto na izbornoj listi „Srbija protiv nasilja", zauzima kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović, na poziciji broj dva je lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, dok je treći na listi predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš je na desetom mestu, kopredsednica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta su na pozicijama 11 i 12, dok predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac zauzima 37. mesto.

(EURACTIV.rs)