Politika

ITALIJANSKA PREMIJERKA JAVNO "ŠUTNULA" PARTNERA: Isplivao snimak skandala koji je napravio pred kamerama

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Italijanska premijerka Đorđa Meloni javno je ostavila partnera zbog skandala.

Izvor: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI

Italijanska premijerka Đorđa Meloni javno je ostavila svog partnera, oca svoje sedmogodišnje kćerke, nakon problematičnih komentara i incidenta na televiziji.

Andrea Đambruno, sa kojim je Đorđa bila skoro deset godina, napravio je skandal kada se u jednoj emisiji uhvatio za međunožje i ponudio voditeljki u studiju "trojku ili četvorku".

Đambruno je inače TV voditelj, a sporne izjave dao je tokom pauze za reklame emisije "Striscia la notizia". Snimak je procurio i izazvao burne reakcije, a voditelj je ubrzo saopštio da je njegova emisija privremeno ukinuta.

Melonijeva se oglasila na društvenim mrežama i javno ga ostavila, u potezu koji je mnoge iznenadio.

Izvor: EPA-EFE/Angelo Carconi

"Moja veza sa Andreom Đambrunom, koja je trajala skoro deset godina, sada se završava. Zahvalna sam mu na divnim godinama, na poteškoćama koje smo zajedno prebrodili i na najvažnijoj stvari u životu, mojoj kćerki Đinevri", napisala je Melonijeva.

"Naše staze već neko vreme ne idu u istom smeru, i vreme je da to priznamo. Braniću ono što smo bili, i naše prijateljstvo, i po svaku cenu, sedmogodišnju devojčicu koja voli svoju mamu i svog tatu na način na koji ja nisam mogla da volim svog oca."

Otac Melonijeve je, prema njenoj autobiografiji, bio zavisnik od narkotika koji je svojevremeno robijao.

Pogledajte snimak njegovog ponašanja.

Skandal Andree Đambruna
Izvor: YouTube/La Bussola TV

Đambrunu ovo nije bio prvi sporni ispad u javnosti. Nedavno je izazvao skandal kada je rekao da bi određeni slučajevi silovanja devojaka u Italiji mogli da se izbegnu "kada bi one izbegavale alkohol".

Izvor: EPA/EFE/ANSA/Fabio Frustaci

"Ako idete u provod, smete da se napijete. Ali ako izbegavate da se napijete tako da ostanete bez svesti, možda biste izbegle i nevolju, jer su to situacije u kojima vas pronađe vuk", rekao je on tada.

Melonijeva je tada kazala da su komentari "pogrešno shvaćeni", ali ovaj incident bio je kap koja je preelila čašu.

Italijanska premijerka u svom programu ističe porodične vrednosti, iako se nikada nije udala za Đambruna. Ograničava prava istopolnih partnera brisanjem imena jednog od njih iz krštenice dece, kao i uvođenjem kriminalizacije surogat-roditeljstva.

(EURACTIV.rs)