Politika

VUČIĆ RAZGOVARAO SA FRANCUSKIM PREDSEDNIKOM U GRANADI: Makron spreman da čuje stavove Beograda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom u Granadi, gde je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice.

Izvor: Instagram/printscreen/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je razgovarao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o, kako je naveo na svom Instagram profilu, svim važnim pitanjima.

"Na kraju dugog dana, otvoren i sadržajan razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o svim važnim pitanjima. Zahvalio sam predsedniku Makronu na spremnosti da čuje stavove Beograda, kao i na ličnom angažmanu u regionu Zapadnog Balkana", napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu.

Predsednik Vučić je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice u Granadi, gde je imao susrete sa predstavnicima brojnih zemalja, a sa mnogima je imao i bilateralne sastanke na kojima je razgovarao o situaciju u regionu i na KiM.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija opredeljena za mir i da nema nameru bilo koga da napada.

Inače, predsednik Vučić je u Granadi učestvovao na okruglom stolu na temu: "Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena", navodi RTS.

Lideri EU bi, prema planu, danas trebalo da na zasebnom samitu Evropskog saveta razgovaraju o pripremama Unije za novo proširenje, u svetlu odluke o otvaranju pregovora o članstvu sa Ukrajinom i Moldavijom, koja se očekuje do kraja godine.

(EURACTIV.rs)