Politika

VUČIĆ O IZBORIMA NA KIM: Ukoliko albanski gradonačelnici podnesu ostavke, daću sve od sebe da Srbi učestvuju

Autor Milena Antonijević

Srpski predsednik Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanaka u Briselu da izbori nisu bili tema na ovim sastancima, ali da se diskutovalo o tome.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U obraćanju pred novinarima u Briselu, srpski predsednik, Aleksandar Vučić govorio je i o izborima na severu Kosova i Metohije.

"Ukoliko albanski gradonačelnici podnesu ostavke, daću sve od sebe da razgovaram sa Srbima oko njihovog učešča na izborima na severu Kosova. Ne mogu da obećam u ime Srba, ali sam rekao da bih dao sve od sebe. Ne znam šta bih vam rekao, jer sve teme sada zapravo ne postoje", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kurti je dobio odgovor o izborima u četiri opštine na severu Kosova i od specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, ali i u Briselu, koji kažu da je najbolji način da se dođe do njih putem ostavki gradonačelnika.

"To je namerno napravljeno da bi se izbegao suštinski problem, neko je namerno to napravio jer Kurti kaže da mu ne pada napamet da se odrekne svoja dva gradonačelnika i da će svega da se odrekne zarad njih. To je pristup koji ne razumem, ali sam rekao da sam spreman da razgovaram sa Srbima kako bismo doprineli deeskalaciji", zaključio je Vučić na ovu temu.

(EURACTIV.rs)