Politika

RUSKI MEDIJI JAVLJAJU DA JE PRIGOŽIN POGINUO: Vođa "Vagnera" navodno bio u avionu koji se srušio

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ruski mediji javljaju da je Jevgenij Prigožin navodno poginuo u avionskoj nesreći.

Izvor: YouTube/CNN

Šef ruskih plaćenika "Vagner" Jevgenij Prigožin naveden je kao putnik u privatnom avionu koji se srušio u sredu uveče severno od Moskve bez preživelih, saopštile su ruske vlasti a prenosi Rojters. Nije bilo potvrde da je Prigožin fizički bio u avionu, a Rojters nije mogao odmah da potvrdi da je on bio u letelici, koja se srušila severno od Moskve.

"Pokrenuta je istraga o nesreći aviona Embraer koja se dogodila u Tverskoj oblasti. Prema spisku putnika, među njima je ime i prezime Jevgenija Prigožina", navodi Rozavijacija, ruska vazduhoplovna agencija, prenela je državna novinska agencija TASS.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije je u saopštenju navelo da se privatni avion Embraer Legaci koji je putovao iz Moskve za Sankt Peterburg srušio u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti.

Rečeno je da je u avionu bilo 10 ljudi, uključujući tri člana posade. Prema preliminarnim informacijama, svi koji su bili u letelici su poginuli.

Prigožin (62) je u junu predvodio pobunu "Vagnera" protiv najvišeg ruskog vojnog osoblja, za koju je predsednik Vladimir Putin rekao da je mogla da natera Rusiju u građanski rat.

(EURACTIV.rs)