Politika

SRBI OVO VIŠE NE MOGU DA TRPE, BRINEM ŠTA ĆE SE DESITI: Vučić o najtežoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o situaciji na Kosovu i Metohiji tokom gostovanja u emisiji "Hit tvit".

Izvor: Pink TV/screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "Hit tvit" na Pinku i upozorio da nas čeka najteža situacija sa Kosovom i Metohijom, usled neodgovorne politike koju vodi premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti. Nakon incidenata na severu Kosova i Metohije u petak, Vučić je rekao da strahuje šta će se dogoditi u ponedeljak i utorak. 

"Najteža situacija na Kosovu i Metohiji sledi. Nešto što do sada nismo videli, a sve zahvaljujući provokativnim akcijama i užasno neodgovornom ponašanju Aljbina Kurtija. Plašim se velikih sukoba jer Kurti sanja da bude Vladimir Zelenski, a Srbi ovo više ne mogu da trpe", kazao je Vučić.

On je naglasio i da je u nedelju dobio vesti od evropskih zvaničnika da brinu zbog mogućih događaja u ponedeljak, jer Srbi će svakako da protestuju i da traže svoje uzurpirane zgrade nazad.

"Razgovor sa onima koji žele da razgovaraju"

Govoreći o protestima "Srbija protiv nasilja" i zahtevima opozicije, Vučić je rekao da su dva već ispunjena, da o REM-u može da se razgovara, ali da nikada neće ispuniti zahtev da se smeni ministar unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić. 

"Ja sam spreman da platim svaku vrstu cene, ali neću da pristanem na ucene. Ja pozivam na dijalog. Pre svega i prioritetno biću posvećen napretku Srbije i razgovarati sa svim političkim faktorima, sa onima koji hoće da razgovaraju, a sa onima koji neće, ja tu da pomognem ne mogu. I da molim bilo koga za bilo šta - neću", rekao je on.

(EURACTIV.rs)