Politika

POČELA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Pred poslanicima rasprava o bezbednosnoj situaciji nakon dva masovna ubistava

Autor Tamara Milošević Grbić

Poslanici na sednici Narodne skupštine razmatraju Izveštaj o bezbednosnoj situaciji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i na području Smedereva i Mladenovca, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Sednici Skupštine Srbije prisustvuje i premijerka Ana Brnabić.

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se razmatrati bezbednosna situacija u zemlji, počela je minutom ćutanja za žrtve masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca, a na dnevnom redu je Izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije.

Pred poslanicima je i Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u školi i na teritoriji Smedereva i Mladenovca, odnosno utvrđivanja propusta u sprovođenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Na dnevnom redu je i predlog za glasanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podeno 61 narodni poslanik.

(EURACTIV.rs)