Politika

MOGUĆE JE DA CELA VLADA PODNESE OSTAVKU: Vučević o eventualnim izborima ili rekonstrukciji

Autor Tamara Milošević Grbić

Ministar odbrane u Vladi Srbije, Miloš Vučević izjavio je da postoji mogućnost da cela vlada podnese ostavku i da se ide na izbore, ali je naglasio da su to pitanja za predsednicu Vlade, Anu Brnabić.

Izvor: EPA / STEPHANIE LECOCQ

Vučević je odgovarajući na pitanje novinara na TV Prva, da prokomentariše to što je predsednik Srbije, Aleksanadar Vučić rekao da ostavka ministra prosvete Branka Ružića možda neće biti jedina ostavka kao i da Vlada ponekad deluje kao raštimovani orkestar, kazao da će "možda cela Vlada podneti ostavku".

"Ne bi bilo fer da ja o tome govorim, to je pitanje za premijerku, ali ja ne mogu da isključim mogućnost da cela Vlada podnese ostavku i da se ide na izbore. Ali je to stvar dogovora. Da li opozicija želi da ide na izbore", rekao je Vučević.

Ministar odbrane je dodao i da je za Brnabić pitanje, da li je vreme za rekonstrukciju Vlade, ali je ocenio da je došlo vreme da se proveri rad svakog ministra.

"Da vidimo da li je neko ćutao kad god je nezgodno i da li je solirao", rekao je Vučević i naglasio da SNS nikad nije bežao od izbora.

Na pitanje da li su Srbiji potrebniji izbori ili rekonstrukcija, on je naveo da je sve moguće.

"Moguće da će biti i rekonstrukcija i izbori, možda se ništa od toga ne desi, a možda idemo direktno na izbore. Nezahvalno je predvideti", objasnio je Vučević.

(EURACTIV.rs)