Politika

NEĆE BITI LAKO, PROTIV NAS SU SVI VELIKI NA ZAPADU: Vučić se oglasio uoči sastanka sa Kurtijem u Briselu

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Vučić i Kurti sastaju se 2. maja u Briselu, teme će biti nestala lica, Zajednica srpskih opština i druga politički važna pitanja.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Srpski predsednik Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti održaće sastanak u Briselu uz podršku visokog predstavnika za spoljnu politiku EU Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Sastanak u Briselu, na kojem će biti reči o primeni Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, počinje u 18 časova. Vučić se pre sastanka oglasio na Instagramu i poručio da u Briselu neće biti lako.

"Biće teško. Protiv nas su svi veliki na Zapadu. Ipak, na našoj strani su pravo i pravda. Još više i važnije od toga, oni ne razumeju koliko je snažna ljubav prema slobodi i koliko jako i čvrsto možete da je čuvate, uprkos svim pritiscima", napisao je on.

Od strana se očekuje da usvoje Deklaraciju o nestalim licima kao prvu tačku dnevnog reda. Nakon toga, uslediće prezentacija i rasprava o prvom nacrtu statuta Zajednice srpskih opština. Obe strane će imati priliku da razgovaraju i o drugim pitanjima od političkog značaja.

Izjavu za medije nakon sastanka daće Borelj.

(EURACTIV.rs)