Energetika

KO SU ČLANOVI NOVOG NADZORNOG ODBORA EPS-a? Ministarka Đedović najavila i skori izbor novog generalnog direktora

Autor Milena Antonijević

Ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović predstavila je danas nove članove Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS), u kojem su tri od sedam članova Norvežani, ocenivši da je to početak nove ere za EPS.

Izvor: Youtube/printskrin/Novo jutro

Na konferenciji za novinare Đedović je ocenila da EPS može da bude jaka kompanija ali da to neće biti moguće ako nastavi da se radi kao u proteklih 30 godina i ukoliko reforma bude samo na papiru.

"Reforma ne može da bude samo na papiru", rekla je ministarska i dodala da je EPS stub energetske stabilnosti Srbije.

Želimo da sarađujemo sa Norveškom i zato imamo tri od sedam članova novog Nadzornog odbora iz Norveške", istakla je Đedović.

Prema njenim rečima, norveški stručnjaci su se bavili strateškim sagledavanje rada EPS, finansijskim upravljanjem i poboljšanjem upravljanja rizicima. 

Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Vladan Živanović, šef kancelarije kompanije "Euronet Worldwide" za tržište Zapadnog Balkana, zatim Dejan Ostojić, šef sektora energetike u Svetskoj banci, bankar Igor Petković, Miodrag Ranković, predstavnik radnika EPS-a, Oluf Ulset, Per Sanderud i Holder Baken.

Članovi novog Nadzornog odbora sa radom počinju u narednih nekoliko dana.

Đedović je najavila da će uskoro biti raspisan konkurs za generalnog direktora EPS-a. Kako je rekla konkurs će biti transparentan.

Odgovarajući na pitanje novinara, kazala je da ne može da zna da li će se aktuelni v.d. direktor Miroslav Tomašević javiti na konkurs i da ne želi da razgovara sa ljudima preko medija već oči u oči.

(EURACTIV.rs)