Ekonomija

Priznanje za posvećenost održivosti

Izvor Promo

Udruženje za spoljnu politiku (Foreign Policy Association) uručilo je nagradu za korporativnu društvenu odgovornost izvšnom direktoru Generali grupe Filipu Doneu na Večeri posvećenoj finansijskim uslugama 2023.

Izvor: Promo

Izvršnom direktoru Grupe nagradu su predali Lari Fink (predsednik i generalni direktor kompanije BlackRock) i Hari A. Fernandez (predsednik i generalni direktor kompanije MSCI). Ovom nagradom Doneu je odato priznanje za posvećenost održivosti, koja je u srcu Generalijeve strategije „Lifetime Partner: 24 Driving Growth”.

Nagrada za korporativnu društvenu odgovornost dodeljuje se pojedincima i kompanijama posvećenim statusu dobrog korporativnog građanina u zajednicama koje opslužuju. Udruženje za spoljnu politiku (Foreign Policy Association) je najstariji američki istraživački centar među čijim se članovima nalaze i demokrate i republikanci, i čiji rad služi kao katalizator za razvoj svesti, razumevanja i informisanog mišljenja o američkoj spoljnoj politici i globalnim pitanjima. Kroz svoje uravnotežene, nepristrasne programe i publikacije, Udruženje za spoljnu politiku podstiče građane da učestvuju u spoljnopolitičkom procesu. Između ostalih, nagradu su do sada primili Peter Brabek, počasni predsednik kompanije Nestlé; ser Džon Bond, bivši predsednik grupe HSBC Holdings; Anders Dalvig, bivši predsednik i generalni direktor kompanije Ikea; Serđo Ermoti, predsednik Swiss Re; Kristalina Georgieva, generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda; Indra Nuji, bivša predsednica i generalna direktorka kompanije Pepsico i Dejvid Rubinstajn, koosnivač i kopredsedavajući Carlile grupe.

Izvor: Promo

Izvršni direktor Generali grupe Filip Done ovim povodom je izjavio: „Ova nagrada je dokaz Generalijeve snažne posvećenosti izgradnji pravednijeg i održivijeg društva i ponosan sam što predstavljam svih naših 75.000 ljudi i 173.000 agenata. Održivost je pokretač Generalijeve strategije. Odgovornog korporativnog građanina ne definiše jedno delo – to je način razmišljanja koji svakodnevno traži načine da podrži zajednice u kojima poslujemo. Spremni smo da promovišemo partnerstva između javnog i privatnog sektora kako bismo predvideli i prevazišli i klimatske i društvene izazove, jer snažno verujem da održiva budućnost zahteva vreme, posvećenost, viziju i pre svega saradnju.”

Ovaj tekst je deo EURACTIV specijala "Tržište osiguranja: perspektive i izazovi". Predstavljamo vam interaktivno izdanje izveštaja:

(EURACTIV.rs)