Ekonomija

Kako i zašto da dodatno osiguram svoje dete

Izvor Promo

Nezgode se kod dece i mladih dešavaju mnogo češće nego kod odraslih i baš zato treba na vreme da obezbedite adekvatno dodatno osiguranje.

Izvor: Promo

Mala deca još nisu u stanju da pravilno procene moguće opasnosti dok radoznalo istražuju svoju okolinu. Čak i oni nešto stariji mogu da se suoče s nepredviđenim situacijama u vrtiću, školi ili kod kuće. Zato na vreme obezbedite adekvatno dodatno osiguranje. Na ovaj način deca će brzo dobiti lekarsku pomoć u slučaju povreda i oboljenja, a vi ćete bar donekle ublažiti finansijske posledice.

Predstavljamo tri opcije za bezbednost vašeg deteta.

1.Dobrovoljno zdravstveno osiguranje: Brzo i s manje troškova do specijaliste

Dete se razboli ili povredi i treba da ga pregleda lekar specijalista. Tada vi kao roditelji nailazite na redove i liste čekanja u javnom zdravstvu. Možda ćete biti iznenađeni i neočekivanim dodatnim troškovima.

Porodično dobrovoljno zdravstveno osiguranje vama i vašoj deci omogućava brz pristup:
• ambulantnoj i jednodnevnoj intervenciji
• ambulantnoj rehabilitaciji
• lekovima.

Ukoliko imate polisu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, lekari Triglav medicinskog kontakt-centra Zdravstvena tačka na raspolaganju su vam 24/7 da vam daju savet i pruže pomoć u vezi sa svakodnevnim tegobama, zakažu potreban pregled i protumače medicinske izveštaje i laboratorijske analize. Medicinski kontakt-centar je tu da pomogne i u izboru lekara. Zakazivanje je jednostavno, putem telefona ili onlajn forme, a pregledi se zakazuju u roku od dva dana.

Vi i vaše dete moći ćete da posetite izabranog specijalistu, koji će postaviti odgovarajuću dijagnozu. Osiguravajuća kuća će platiti troškove pregleda i pratećih dodatnih medicinskih usluga.

Uz brzu dijagnozu, roditelji i deca mogu brže da se vrate svakodnevnim aktivnostima.

2. Osiguranje Triglav dečje carstvo i dopunsko osiguranje dece od posledica nesrećnog slučaja

Glavni uzrok povreda dece i mladih do 30 godina su padovi i okliznuće. Međutim, može doći i do slučaja s težim posledicama. Roditeljima zato preporučujemo da u mnoštvu ponuda osiguranja od posledica nezgode za dete izaberu jednu od kombinacija u okviru osnovnog osiguranja Triglav dečje carstvo. Ono omogućava detetu da po isteku polise stekne pravo na određena sredstva, čime sebi može priuštiti bolje školovanje i sigurniju budućnost.

Ako nesreća rezultira teškim invaliditetom za dete, prelomom ili je potreban boravak u bolnici, to direktno dovodi do dodatnih troškova, koje možete nadomestiti osiguranim sumama iz dopunskog osiguranja dece od posledica nesrećnog slučaja.

3. Osiguranje od nezgode: Jer nezgoda nikad ne spava

Nezgode se kod dece i mladih dešavaju mnogo češće nego kod odraslih. Na sreću, u većini slučajeva reč je o lakšim povredama koje nemaju trajne posledice.
U vreme završetka tekućih školskih obaveza i priprema za nove, roditeljima, mladima i deci od 14. godine nudimo osiguranje od nezgode. Ovo osiguranje obuhvata posledice nezgoda (nepredviđeni i od volje osiguranika nezavisan događaj) koje se dešavaju u svakodnevnom životu, u zemlji ili inostranstvu, u slobodno vreme ili tokom bavljenja sportom.

Ovaj tekst je deo EURACTIV specijala "Tržište osiguranja: perspektive i izazovi". Predstavljamo vam interaktivno izdanje izveštaja:

(EURACTIV.rs)