Ekonomija

AIK BANKA PREUZIMA EUROBANK DIREKTNO! Potpisan kupoprodajni ugovor o preuzimanju: Srpske kompanije dobijaju jak oslonac

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

AIK Banka i Eurobank Direktna potpisali ugovor o akviziciji, dalje ukrupnjavanje bankarskog tržišta.

Izvor: PKS

AIK Banka potpisala je danas ugovor o akviziciji sa Eurobank Direktna, čime je postala vlasnik ove banke i jedna od najvećih banaka u srpskoj poslovnoj zajednici, saopštila je Privredna komora Srbije.

Marko Čadež, predsednik PKS, među prvima čestitao je čelnicima ovih banaka i ocenio da je ovaj događaj veoma važan ne samo za ove dve banke, i bankarski sektor, već i za celokupnu privredu naše zemlje. „U lično ime, i u ime poslovne zajednice koju okuplja i zastupa Privredna komora Srbije, primite moje najiskrenije čestitke povodom današnjeg potpisivanja ugovora između AIK Banke i Eurobank Direktne" navodi Čadež.

Predsednik Privredne komore Srbije poručuje i da ova akvizicija prevazilazi značaj za MK grupu, koja dodatno jača rastući segment svog poslovanja i još jednom se potvrđuje kao regionalni lider na bankarskom tržištu Jugoistočne Evrope, za AIK banku koja se penje u vrh srpskog bankarskog sektora sa više od 13 odsto tržišnog učešća i postaje najveća banka u domaćem vlasništvu po portfoliju plasmana u realnom sektoru, i za Eurobank Direktnu koja se strateški razvijala u godinama za nama te zavredila posebnu pažnju investitora.

"Ova akvizicija od ogromnog značaja je i za srpske kompanije koje dobijaju snažan oslonac i pouzdanog partnera za širenje biznisa i nove investicije, ne samo u zemlji, već i u inostranstvu", navodi Čadež koji je medju prvima čestitao bankama na ugovoru, uz želje za nove poslovne uspehe i doprinos jačanju pozicije srpke ekonomije.

(EURACTIV.rs)

Tagovi