Ekonomija

ALEKSANDAR VUČIĆ O NOVIM FINANSIJSKIM MERAMA: Koliko će novca i koje grupe građana dobiti od države?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nove finansijske mere koje će, kako navodi, biti ostvarene već u narednim danima.

Izvor: PINK TV/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji Hit tvit gde je najavio nove finansijske mere za građane Srbije, koje se tiču novčane pomoći u narednim danima.

"Danas smo razgovarali, Ana Brnabić, Siniša Mali i ja oko nekih dodatnih mera. U narednih deset dana će država prebaciti novac jedinicama lokalne samouprave koje će isplatiti 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, preko roditelja", rekao je Vučić.

Ističe da je to važna mera pred praznike.

Kako je istakao, nova finansijska mera ticaće se i studenata.

"Za studentske kartice se već prijavilo 66.000 studenata, a umesto 500 početnih dinara, kako je bila priča, na studentskim karticama će biti 1.000 dinara prilikom prijave i preuzimanja kartice. Poštanska štedionica će isplatiti svakom od njih a mi ćemo to nadoknaditi Poštanskoj štedionici" najavio je Vučić.

On je dodao da će od iduće godine biti povećanje plata.

"U januaru će biti dvocifreno povećanje plata, a diže se i minimalac, verujem da će u drugoj polovini godine bar jedan od dva sukoba u svetu biti zaustavljen, onda od juna možemo još više da povećavamo plate i penzije, finansije su odlične, imamo skoro pet milijardi evra na računu", rekao je Vučić.

Podsetio je da sledi i novčana pomoć penzionerima.

"Za 4 dana ide 20.000 penzionerima, za šest dana ide korisnicima kućne nege, negovateljicama po 10.000".

Podsetimo, parlamentarni i lokalni izbori zakazani su za 17. decembar, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržao je listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

(EURACTIV.rs)