Ekonomija

ITALIJANSKI AUNDE NAJAVIO ZAPOŠLJAVANJE 300 RADNIKA U LESKOVCU: Prednost imaju radnici Džinsija koji su ostali bez posla

Autor Milena Antonijević

Nakon odlaska turskog „Džinsija" italijanski „Aunde" od grada Leskovca zakupio je prostor nekadašnje „Sintetike". Najavio zapošljavanje 300 radnika od septembra.

Izvor: RTS/screenshot

Kako u Jagodini proizvodi presvlake za automobile, gde ima 900 zaposlenih,  u Leskovcu su im potrebni šivači. Aunde tako najavljuje proširenje proizvodnje

Prednost će imati nekadašnji radnici Džinsija, koji su ostali bez posla i još uvek čekaju isplatu zaostalih potraživanja. Džinsi duguje gradu više od 30 miliona dinara, piše RTS.

"Odlučili smo da zaposlimo žene koje su radile u "Džinsiju", a koje su na porodiljskom, odnosno trudničkom bolovanju što smatramo kao potvrdu onoga što je već rečeno da "Aunde" funkcioniše kao jedna velika porodica", izjavio je direktor kompanije "Aunde" Anino De Venecia.

"Juče sam u razgovoru sa Jasinom Denizom ponovo zahtevao da "Džinsi" izmiri sve obaveze prema radnicima, iako svi znate da lokalna samouprava nema nadležnosti u tom pogledu, ali su nam potrebe i problemi naših sugrađana na prvom mestu. Ukoliko do 31. avgusta ne izmire svoja dugovanja, lokalna samouprava može sprovesti izvršenje i svoja dospela potraživanja da namiri u vrednosti mašina. Napominjem da "Džinsi" ima objekat u Ulici Solunskih ratnika u svom vlasništvu pa je moguće da svoja potraživanja namirimo iz vrednosti tog objekta", rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

(EURACTIV.rs)