Ekonomija

PRIBOJSKA BANJA ĆE DOBITI GONDOLU: Predsednik Vučić najavio i izgradnju fudbalskih i golf terena

Autor Milena Antonijević

Vučić je prisustvovao otvaranju novog spa centra Terme 36,6 u Pribojskoj banji. Tamo je sa predstavnicima investitora i Opštine Priboj razgovarao o ulaganjima važnim za dalji razvoj kraja. Sa meštanima je pričao o njihovim problemima.

Izvor: Youtube/printscreen/Александар Вучић

Novi spa centar u Pribojskoj banji - Terme 36,6, koji je izgradio investitor Goran Despić, dobio je naziv po temperaturi lekovite vode, koja iznosi 36,6 stepeni Celzijusa.

Predsednik Vučić je posetio ovaj lokalitet u sklopu nastavka programa razvoja turizma u jugozapadnoj Srbiji. Pohvalio je investitora i istakao značaj saniranja klizišta i čišćenja stena iz kojih izvire čuveni izvor, jedinstven u Evropi.

On je najavio je da država planira da izgradi gondolu od Tornika i Zlatibora do Pribojske banje, dužine 14,7 kilometara, sa propratnim sadržajima i terenima za fudbal i golf, koja bi koštala od 70 do 100 miliona evra.

Vučić je istakao da je u ovaj kraj uloženo dosta, da je mnogo toga učinjeno u Priboju u oblasti infrastrukture i turizma. On je dodao da takođe mora nešto da se uradi i za razvoj Prijepolja, a razgovarao je i o dolasku gasovoda u taj kraj.

Vučić se sastao i sa predstavnicima Bošnjaka u Priboju i muftijom Mevludom Dudićem.

"Razgovarao sam o njihovim problemima i potrebama, ali i načinima kako da u ovim nelakim vremenima ostanemo jedinstveni, kako da se zajedno borimo za prosperitet svih građana i guramo našu zajedničku Srbiju napred", objavio je predsednik na Instagramu.

U razgovoru sa meštanima i predstavnicima lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga, koji su iznosili svoje probleme, poručio je da je srećan zbog ljudi koji žele da grade, jer su oni spas za jugozapad Srbije.

On je obišao i radionicu za pletenje "Maridruna", koja izvozi u SAD, Španiju, Italiju, i najavio novi program koji će kompanijama kao "Maridruna" omogućiti da dobiju 50 odsto bespovratnih sredstava.

(EURACTIV.rs)

Vučić, koji je posetio ovaj objekat u sklopu nastavka programa razvoja turizma u jugozapadnoj Srbiji, pohvalio je investitora koji je izgradio novi objekat, ističući da je sanirao klizište i očistio stene iz kojih izvire čuveni izvor, jedinstven u Evropi.