Ekonomija

VIŠE OD DVE DECENIJE POSLOVANJA KOMPANIJE OMV U SRBIJI: Uspeh rezultat timskog rada i stalnog unapređivanja kvaliteta

Izvor Promo

OMV Srbija je prva kompanija koja je uvela koncept multifunkcionalne benzinske stanice na naše tržište. Stalnim ulaganjem u razvoj mreže, OMV je ostvarila brojna poslovna partnerstva i otvorila mnoga radna mesta.

new OMV Filling Station
Izvor: OMV/MediaPortal OMV Solutions GmbH

Prva OMV benzinska stanica u Srbiji, Lapovo Sever otvorena je pre 21 godinu, a do danas, austrijska kompanija OMV u Srbiji je otvorila čak 63 benzinske stanice.

“Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da OMV u Srbiji nastavlja da podiže standard u svim segmentima poslovanja. Naš prioritet je brzo prilagođavanje i uspešno reagovanje na potrebe kupaca koje se stalno menjaju i rastu. Pre 21 godinu na srpsko tržište smo doneli novi koncept poslovanja i novu viziju benzinske stanice, a već više od dve decenije posvećeni smo razvoju i inovacijama u cilju pružanja najkvalitetnijih proizvoda i usluga. Veoma sam ponosan što sam deo istorije i razvoja OMV Srbija” kaže Decebal Sorin Tudor, generalni direktor OMV Srbija.

Izvor: Promo


OMV – stanice za ljude i vozila

OMV benzinske stanice su multifunkcionalni servisni centri – benzinske stanice za ljude i vozila. Na OMV pumpama potrošači mogu da se snabdeju gorivima, mazivima i uslugom pranja automobila. Tu je 58 VIVA prodavnica i restorana idealnih za pauzu u putovanju, koji nude osveženje, obroke i širok asortiman visoko kvalitetnih kafa. U OMV ističu da su posebno ponosni na proširenje asortimana kafe na Single Origin – kafu jedinstvenog geografskog porekla, 100% arabiku, čiji kvalitet prepoznaju i oni sa najprefinjenijim ukusom. Pored toga, kompanija OMV je od 2012. godine, partner “Fair trade-a” i uvela je “Fair trade” standard na svim benzinskim stanicama.

OMV je prva u Srbiji uvezla i ponudila gorivo sa 100 oktana iz svoje rafinerije u Austriji. I danas, OMV MaxxMotion 100plus benzin ispunjava najviše zahteve kvaliteta Svetske povelje o gorivu (WWFC), kategorija 6, što omogućava maksimalnu efikasnost motora i minimalnu emisiju izduvnih gasova. OMV MaxxMotion Performance Diesel je idealan izbor u zimskim uslovima i jedini na srpskom tržištu pouzdan do -38oC tokom zimskih dana.

OMV svojim kupcima nudi komfor, široku ponudu i kvalitet, bilo da je reč o korišćenju auto-perionica, kupovini karata za koncerte i sportske događaje, TAG uređaja i dopuna… Kako bi proširio svoje usluge praćenjem potreba i trendova potrošača, OMV Srbija je od 2022. godine do sada, u saradnji sa partnerima, obezbedila 11 mesta za e-punjače za električna vozila, a ovu mežu nastavlja da širi i ove godine. Takođe, na krovu benzinske stanice OMV Ražanj, instalirana je i počela sa radom solarna elektrana koja će svake godine proizvesti 72.000 kWh čiste električne energije i nadoknaditi 23% ukupne potrošnje objekta.

Briga za društvo i sredinu

Kompanija OMV posvećena je izgradnji održivog sveta i ostvarivanju konkretnih ciljeva u vezi sa klimom kao što su: neto nulta emisija gasova sa efektom staklene bašte iz operacija do 2050. godine ili ranije, liderska pozicija u cirkularnoj ekonomiji plastike (zahvaljujući inovativnim rešenjima kao što je ReOil®) i najmanje 60% portfelja proizvoda sa niskim sadržajem i bez ugljenika.

OMV Srbija podržava niz dobrotvornih organizacija i učesnik je velikog broja humanitarnih akcija. Podrška lokalnoj zajednici važan je deo aktivnosti i angažovanja resursa. A značajan segment poslovanja predstavljaju brojni saradnici, partneri i klijenti: mala, srednja i velika preduzeća sa kojima OMV uspešno sarađuje, i doprinosi opštoj slici privrede u Srbiji.

“Zahvalni smo svima koji su nam ukazali poverenje i koji su nas podržavali. Nadamo se da će i u narednim decenijama vaša putovanja počinjati na OMV benzinskim stanicama”, kaže Decebal Sorin Tudor, generalni direktor OMV Srbija.

EURACTIV specijal posvećen je sveukupnim odnosima Austrije i Srbije, kroz sve aspekte saradnje. Pogledajte ceo specijal. 

(EURACTIV.rs)