Društvo

UHAPŠEN SIMO SPASIĆ: Pretio voditelju Ivanu Ivanoviću

Autor Milena Antonijević

Spasiću je određeno zadržavanje od 48 sati. Tužilaštvo preduzima korake ka utvrđivanju činjenica u postupku.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih lica sa prostora KiM, Simo Spasić, uhapšen je zbog ugrožavanja sigurnosti voditelja Ivana Ivanovića. Njemu je odrežen pritvor od 48 sati.

„Po nalogu tužioca Prvog osnovnog javnog tuzilastva u Beogradu zaduzenog za predmete u kojima su oštećeni novinari u saradnji sa PS Vračar dana 19.6.2023. godine lišen je slobode i zadržan u trajanju od 48 casova osumnjičeni S.S. zbog sumnje da je ponovio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti u odnosu na oštećenog novinara I.I", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Krivični postupak za već upućene pretnje novinaru Ivanu Ivanoviću, tekao je redovnim putem, a okrivljeni Spasić se branio sa slobode.

Međutim, nakon što je ponovo uputio pretnje Ivanoviću, po nalogu tužioca je zadržan. Danas je izneo odbranu pred tužiocem, nakon čega je sudu u odnosu na S.S. predložen pritvor zbog sumnje da će ponoviti krivično delo i učiniti delo kojim preti, saopštava tužilaštvo.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoka oštećenog i prikupiti ostale materijalne dokaze, nakon čega će doneti konačnu odluku.

(EURACTIV.rs)