Diplomatija

SVEČANIM PRIJEMOM OBELEŽENO 75 GODINA DRŽAVE IZRAEL

Izvor Promo

Ambasada Izraela u Srbiji je u sredu 31. maja organizovala prijem povodom 75. godišnjice od osnivanja države Izrael

Izvor: Ambasada Izraela

Događaj je uveličao izraelski kompozitor i multinstrumentalista Kutiman koji se brojnim zvanicama predstavio u Bitef art kafeu.

“Sa svojih 75, Izrael je veoma mlada nacija sa veoma starim narodom," rekao je ambasador Jahel Vilan naglasivši je da se Izrael tokom putovanja dugog sedam i po decenija suočavao sa brojnim izazovima, kao i da je postigao brojne rezultate, posebno istakavši značaj inovacija i ulaganja u mlade.

Izvor: Ambasada Izraela

 Rekao je da Srbiju i Izrael vežu jake istorijske, kulturne i diplomatske veze, a pre svega istinsko prijateljstvo. “Izrael i Srbija su godinama negovali snažne istorijske, kulturne i diplomatske veze koje su ojačane kroz trgovinsku razmenu, saradnju na akademskom i kulturnom nivou. Ali pre svega, reč je o pravom prijateljstvu. Danas slavimo ove veze, duboko posvećeni njihovom daljem jačanju,” istakao je ambasador Vilan.

Izvor: Ambasada Izraela

 Prijemu su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, diplomate, članovi jevrejske i izraelske zajednice u Srbiji, kao i partneri Ambasade Izraela. Pored nastupa izraelskog muzičara koji je sa svojim bendom doneo bliskoistočni fanki zvuku Beograd, zvanice su bile u prilici da odu na kratko VR putovanje do Jerusalima i Tel Aviva, kao i da vide neke od radova mladih kreativaca sa Šenkar koledža za inženjerstvo, dizajn i umetnost.