Diplomatija

OBELEŽENI DANI AFRIKE: Ambasada Republike Egipat među učesnicima događaja

Izvor Promo

Ambasada Egipta u Srbiji učestvovala je na obeležavanju Dana Afrike, koji je održan u Predsedničkoj palati „Palata Srbije“ u prestonici Beogradu.

Izvor: Foto: Ambasada Egipta

Prisustvovali su i počasni gost, ministar spoljnih poslova Srbije NJ.E. Gospodin Ivica Dačić, niz visokih zvaničnika i javnih ličnosti, kao i ambasadori i članovi diplomatskog kora u Srbiji i srpski politički i kulturni lideri.

Ambasador Basel Salah, ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji, bio je zainteresovan za učešće aktivne egipatske Ambasade na ceremoniji, počev od pripreme i koordinacije sa kolegama iz drugih afričkih ambasada u Beogradu u protekla dva meseca, pa do kraja, uz doprinos Ambasade u predstavljanju brojnih kolekcija i izložbi koje izražavaju egipatsku kulturu posetiocima tokom ceremonije.
Tokom proslave održana je zvanična izjava srpskog počasnog gosta i intonirane su himne Srbije i Afričke unije, na toplu reakciju svih prisutnih.

 Ministar spoljnih poslova Srbije izrazio je ponos na Dan srpsko-afričkog prijateljstva, istakavši značaj odnosa Srbije i Afrike, i ukazao na potrebu da se radi na povećanju trgovinske razmene i investicionih tokova između dve strane u skladu sa prioritetima postavljenim u agendi Afričke Unije za ovu godinu.